Tilaus- ja toimitusehdot

Tilaus- ja toimitusehdot 1.8.2019

MFKA-Kustannus Oy:n verkkokauppa

Yleiset ehdot

Näitä ehtoja sovelletaan MFKA-Kustannus Oy:n (0424129-0) verkkokaupan ja sen asiakkaiden välisessä kauppasuhteessa. MFKA-Kustannus Oy:llä on oikeus muuttaa näitä ehtoja ilman ennakkoilmoitusta. Tilauksiin sovelletaan tilaushetkellä voimassa olevia ehtoja.

MFKA-Kustannus Oy ei vastaa vahingosta, joka aiheutuu ylivoimaisesta esteestä. Ylivoimaisena esteenä pidetään sellaista ennalta arvaamatonta seikkaa tai olosuhteiden muutosta, joka on MFKA-Kustannus Oy:n vaikutusmahdollisuuksien ulkopuolella. MFKA-Kustannus Oy on velvollinen ilmoittamaan asiakkaalle ylivoimaisesta esteestä viivytyksettä.

Sovellettava laki ja muut ehdot

Kauppasuhteessa noudatetaan soveltuvaa Suomen ja EU:n lainsäädäntöä kuluttajakaupan (erityisesti kuluttajansuojalaki (38/1978), markkinoinnin ja mainonnan osalta.  Yritysasiakkaiden ja MFKA-Kustannus Oy:n välisessä kauppasopimuksessa noudatetaan ensisijaisesti näitä sopimusehtoja ja muilta osin Suomen kauppalakia (355/1987).

Postitse toimitettaviin lähetyksiin sovelletaan lisäksi Postin yleisiä sopimusehtoja (käteis- ja kuluttaja-asiakkaat 1.1.2017).

Tietosuoja

Asiakkaalla on velvollisuus tilausta tehdessään luovuttaa täydelliset yhteystietonsa, jotka sisältävät kuluttaja-asiakkaalta vähintään nimen, osoitteen ja puhelinnumeron sekä mahdollisesti sähköpostiosoitteen. Yritysasiakkailta vaadittavat tiedot ovat yhteyshenkilön nimi, puhelinnumero ja sähköposti sekä y-tunnus, postiosoite, puhelinnumero tai -numerot ja tarvittaessa erillinen laskutusosoite.

Asiakkaiden tiedot tallennetaan MFKA-Kustannus Oy:n verkkokaupan asiakasrekisteriin.

MFKA-Kustannus Oy:n tietosuojalain mukainen tietosuojaseloste on nähtävissä osoitteessa www.mfka.fi. Asiakkaan EU:n tietosuoja-asetuksesta ja tietosuojalaista (1050/2018) johtuvat oikeudet käyvät tarkemmin ilmi tietosuojaselosteesta.

Maksaminen

Verkkokaupan maksuvälittäjänä toimii Visma Pay (Paybyway Oy, y-tunnus 2486559-4), joka on rekisteröity Finanssivalvonnan ylläpitämään maksulaitosrekisteriin. Maksamiseen siirrytään Visma Payn verkkopalvelun kautta ja tiliotteella ja laskulla maksun saajana näkyy Visma Pay tai Paybyway Oy. Visma Pay välittää maksut verkkokauppiaalle. Maksaminen on turvallista, sillä kaikki maksutapahtumaa koskevat tiedot välitetään salattua yhteyttä käyttäen niin ettei kukaan ulkopuolinen taho näe maksutapahtuman tietoja.

Kauppa syntyy verkkokaupan asiakkaan ja verkkokaupan välille. Verkkokaupan vastuulla ovat kaikki kauppaan liittyvät velvoitteet.

Lue lisää Visma Paysta: https://www.visma.fi/vismapay/

Maksutavat

Visma Pay -palvelun kautta voit maksaa verkkopankkitunnuksilla tai maksukorteilla (credit/debit). Käytettävissä ovat seuraavat maksutavat: Osuuspankki, Nordea, Danske Bank, Oma Säästöpankki, Säästöpankki, Aktia, Paikallisosuuspankit, S-Pankki, Handelsbanken, Ålandsbanken, Masterpass, Visa-, Visa Debit-, Visa Electron-, MasterCard- ja Debit MasterCard -kortit.

Visma Pay -maksupalvelun yhteystiedot

Visma Pay, Paybyway Oy (Y-tunnus 2486559-4)
Sähköposti: helpdesk@vismapay.com
Puhelin: 09 315 42 037 (arkisin klo 9-17)
Postiosoite: Laserkatu 6, 53850 Lappeenranta

Toimitustavat

Kirjat ja opetusvälineet toimitetaan postin kautta lähetyksen koon mukaan joko suoraan toimitusosoitteeseen tai pakettina noudettavaksi lähimmästä postista.

Kokeet ja pisteytysohjeet toimitetaan MAOL2-järjestelmän kautta sähköisesti toimiston aukioloaikoina (9:00-15:00).

Toimituskulut

Tilauksen toimituskulut määräytyvät toimitustavan ja tuotteen mukaan. Toimituskulut määräytyvät aina tilauskohtaisesti. Toimituskulut sisältävät postimaksun (ks. alla) ja palvelumaksun.

Palvelumaksu 6,82 € / tilaus (sis. ALV 24 %).

Postitettavien tuotteiden postimaksut määräytyvät seuraavasti:

7,00 € (sis. ALV) kirjelähetys (0-2 kg)

9,00 € (sis. ALV) pienpaketti (2-5 kg)

16,00 € (sis. ALV) postipaketti (> 5 kg)

Yllä olevat maksut muuttuvat aina Postin muuttaessa hinnastoaan.

Toimitusajat

Toimitusaika riippuu tuotteesta. Varastossa olevat tuotteet pyritään postittamaan 1-3 työpäivän sisällä tilauksesta. Kesän aikana toimitusajoissa saattaa olla poikkeuksia. Varmistathan toimitusajan tällöin asiakaspalvelusta mfka@mfka.fi.

Kokeet toimitetaan MAOL2-järjestelmän kautta. Kokeet ovat noudettavissa kunkin tuotteen kohdalla mainittuna ajankohtana.

Maksuehdot

Maksuehto on 14 päivää netto. Huomautusaika on kahdeksan (8) päivää. Viivästyskorko on korkolain (633/1982) 4 §:n mukaan kuluttaja-asiakkailla viitekorko lisättynä 7 prosenttiyksiköllä ja yritysasiakkailla 4 a §:n mukaan viitekorko lisättynä 8 prosenttiyksiköllä.

Tilauksen peruutus ja palautusoikeus

Verkkokaupan kuluttaja-asiakkailla on kuluttajansuojalain mukainen oikeus palauttaa käyttämätön ja myyntikelpoinen tuote veloituksetta tai peruuttaa tilauksensa neljäntoista (14) päivän kuluessa tuotteen vastaanottamisesta. Kokeita ja muita ladattavia tuotteita ei voi palauttaa tuotteen lataamisen jälkeen.

Yritysasiakkaisiin sovelletaan kauppalakia ja soveltuvin osin kuluttajansuojalakia.

Palautusten osalta pyydämme olemaan yhteydessä asiakaspalveluumme mfka@mfka.fi.

Virheellinen tuote

Tuotteen takuu määräytyy lähtökohtaisesti valmistajan määrittelemien takuuehtojen mukaisesti. Asiakas on velvollinen tutustumaan tuotteen mukana toimitettuihin takuuehtoihin ennen tuotteen käyttöönottoa. Takuuehdot löytyvät käyttöohjeista, erillisestä takuulomakkeesta tai valmistajan osoittamasta verkko-osoitteesta. Takuu kattaa pääsääntöisesti ainoastaan tuotteessa olevat valmistus- ja materiaalivirheet. Takuuaika on määritelty tuotetiedoissa.

Asiakas on velvollinen ottamaan yhteyttä asiakaspalveluun välittömästi virheen tai vian havaittuaan.

Reklamaatioissa ja virheellisten tai viallisten tuotteiden osalta pyydämme olemaan yhteydessä asiakaspalveluumme mfka@mfka.fi. Reklamaation tulee olla kirjallinen. Se voi olla vapaamuotoinen.

Koepakettien tilaus ja toimitus

Preliminäärikokeita, peruskoulun valtakunnallisia kokeita, pisteytysohjeita ja Abitti-kokeita myydään ainoastaan opettajille ja kouluille. Maksutapa koepaketeissa on aina laskutus.

Riidanratkaisu

Riidat pyritään ensisijaisesti ratkaisemaan sopimalla. Kuluttaja-asiakkaalla on oikeus saattaa tästä sopimuksesta syntyvät erimielisyydet kuluttajariitalautakunnan ratkaistavaksi. Ennen asian viemistä kuluttajariitalautakunnan käsittelyyn kuluttajan tulee olla yhteydessä maistraattien kuluttajaneuvontaan. Kuluttajalla on lisäksi mahdollisuus käyttää myös Euroopan komission ylläpitämää verkkovälitteistä riidanratkaisufoorumia (http://ec.europa.eu/odr). Viime kädessä riita ratkaistaan MFKA-Kustannus Oy:n kotipaikan käräjäoikeudessa MFKA-Kustannus Oy:n ollessa vastaajana. Luonnollista henkilöä vastaan esitetty vaatimus tutkitaan käräjäoikeudessa, jonka tuomiopiirissä hänellä on kotipaikka tai vakituinen asuinpaikka. Muilta osin oikeuspaikka määräytyy oikeudenkäymiskaaren (4/1734) 10 luvun mukaisesti.

 

Oikeudet muutoksiin pidätetään.